Zaterdagmiddag 21 mei kwamen 8 jeugdleden van Smash naar de Rinus Nederpelzaal om hun tafeltennisvaardigheden te tonen. Zij waren de afgelopen tijd door trainer Nico van Zwet klaargestoomd voor het examen dat hoort bij het sterdiploma 1 en/of 2.

Vragen over tafeltennis

Voorafgaand aan het praktijkexamen maakten de deelnemers een theorie-examen. Dat examen bestond uit 10 meerkeuzevragen en mocht thuis gemaakt worden. Sommige deelnemers gingen op voor het sterdiploma 1 en 2. Zij moesten vooraf 2 vragenlijsten invullen. “Je krijgt een bal via het net tegen het bat, achter de eindlijn” is een van de vragen die de deelnemers moesten beantwoorden met a) punt voor jou, b) punt voor de tegenstander of c) geen punt, service opnieuw.

Oefeningen en observatie

Rond 13.00 uur begon onder toeziend oog van bestuurslid Edwin Bol het praktijkexamen. Het examen werd afgenomen door Nico die hulp kreeg van Bert Stap, Dick Voois, Sander Kuyvenhoven en Marco van Cooten. In totaal negen oefeningen stonden op het programma. Oefeningen als backhand schuiven, kort serveren en zoveel mogelijk de bal heen-en-weer in één minuut. Met die oefeningen konden de deelnemers telbare punten scoren. Alle deelnemers scoorden voldoende, goed of zelfs prima. Nico observeerde ondertussen alle spelers en beoordeelde hun batgreep, houding, voetenwerk, focus, techniek en gedrag. Het was best spannend voor de deelnemers, maar al bij de eerste oefening viel de spanning weg en kon iedereen goed laten zien dat zij de tafeltennisvaardigheden beheersen. 

Na afloop was Nico trots op zijn leerlingen. Hij  kon Mick, Luca, Samuel, Ramon, Pepijn, Lauren, Mees en Florian, alle deelnemers dus, het sterdiploma overhandigen.