Woensdagavond 4 november onthulde wethouder Pieter Varekamp een groot wanddoek in de kantine van tafeltennisvereniging Smash in Monster. Hiermee opende hij de geheel vernieuwde kantine.

In maart van dit jaar moesten de tafeltennissers van Smash de competitie staken vanwege maatregelen die genomen werden om het coronavirus aan te pakken en snel daarna kwam het besluit dat de deur helemaal dicht moest. Maar bij Smash bleven ze niet bij de pakken neerzitten. Voor het bestuur was de sluiting van de zaal aanleiding om de verbouwingsplannen van de kantine, die al lang in de kast lagen en waarvoor al jaren was gespaard, direct tot uitvoering te brengen. Onder de bezielende leiding van voorzitter Kees Kouwenhoven is een groepje vrijwilligers aan de slag gegaan. Door de aannemer en met heel veel zelfwerkzaamheid is de oude kantine volledig gestript en is een nieuwe bar, verlichting, vloer en plafond gerealiseerd. En als sluitstuk is alles sfeervol geschilderd en ingericht.

Wethouder sport verricht opening

Wethouder Pieter Varekamp, wethouder van sport van de gemeente Westland, was graag bereid de openingshandeling van de verbouwde kantine te verrichten. Op woensdagavond 4 november kwam een klein gezelschap bijeen in de nieuwe kantine van de Rinus Nederpelzaal. Het was Pieter Varenkamp, die een groot wanddoek onthulde en daarmee de kantine officieel opende. De wethouder prees de inzet van bestuur en vrijwilligers en sprak zijn bewondering uit over de geslaagde metamorfose van de kantine.

Op het wanddoek zien we een abstracte tafeltennisspeler een aanvallende bal slaan met weinig topspin maar veel balsnelheid. Een smash dus, verwijzend naar de naam van de vereniging. Het wanddoek is 260 cm breed en 175 cm hoog en kwam tot stand in samenwerking met WestDijk Reclame uit Monster.

Smash bestaat 65 jaar

Het jaar 2021 wordt een bijzonder jaar voor Smash. De oudste tafeltennisvereniging uit het Westland viert dan het 65-jarig jubileum. Het waren Rinus Nederpel en Jan Steijn die samen met de Katholieke Jongeren Bond uit Monster op 3 oktober 1956 de Rooms Katholieke tafeltennisvereniging Smash oprichtte. Eind 1969 verdween R.K. uit de naam en tweemaal werd de naam, vanwege sponsoring, veranderd in KUBO/Smash. Sinds 1995 spelen de tafeltennissers uit Monster weer onder de naam Smash.

Een van de mannen van het eerste uur is nog steeds actief lid. Joop van Nierop viert dit jaar zijn 60-jarig lidmaatschap. Joop is jarenlang voorzitter en penningmeester geweest en nog steeds een gevreesde verdediger voor zijn tegenstanders in de competitie. Vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap en zijn grote betekenis voor de club, ontvangt Joop een oorkonde van de NTTB.  

Smash heeft vertrouwen in de toekomst    

Ook in deze moeilijke corona-tijd heeft Smash volop vertrouwen in de toekomst. Ondanks dat nu voor de 2e maal de competitie is stilgelegd blijven de leden trouw en velen actief voor de club. Gelukkig kan er, rekening houdend met de RIVM richtlijnen, nog wel getraind worden. De laatste jaren ziet Smash vooral het aantal recreantleden flink toenemen. Zij komen op dinsdagavond en/of donderdagochtend een balletje slaan onder deskundige begeleiding. Gezelligheid staat bij Smash hoog in het vaandel en een mooie kantine met een moderne uitstraling draagt daar veel aan bij.

Wil je ook eens in beweging komen achter de tafel? Kom eens langs op donderdagochtend vanaf 9.00 uur of dinsdagavond vanaf 20.00 uur en sla meteen geheel vrijblijvend een balletje. Kinderen zijn van harte welkom op dinsdag vanaf 18.30 uur.

Opening nieuwe kantine van Smash