Dinsdag 24 november ontvingen 10 jeugdleden van Smash het raakdiploma. Daarmee hebben ze laten zien dat ze de theorie en de praktijk van tafeltennis voldoende beheersen.

Herman de robot en Joep het monster waren van de partij

Voordat het praktijkexamen startte hadden alle deelnemers het theorie examen succesvol afgerond. Dit examen bestond uit 6 vragen over tafeltennis. Vragen zoals: ‘hoe vaak mag de bal stuiteren als je goed speelt?’ en ‘wat hoort niet in het rijtje thuis… forehand, backhand of elleboog?’.
Het praktijkexamen bestond uit een zevental oefeningen. Oefeningen als bekerbeuken, pionnen mikken en plafond raken. Ook werd Herman, de tafeltennisrobot, ingezet en was Joep, het ballenmonster, van de partij. Bij het uitvoeren van de oefeningen lette trainer Nico van Zwet op batgreep, houding, voetenwerk, focus, techniek en gedrag.

Raakdiploma voor alle tafeltennissers

Uiteindelijk bepaalde de uitkomst van de theorievragen, de praktijkoefeningen en de waarnemingen van trainer Nico van Zwet of het diploma uitgereikt kon worden.

Alle deelnemers ontving dinsdagavond 24 november het raakdiploma uit handen van Nico. Het diploma werd ondertekend door trainer Nico en namens het bestuur door Edwin Bol. Edwin was onder de indruk van de vorderingen die alle spelers de laatste tijd hebben doorgemaakt.

Iedereen ging tevreden naar huis. Het behalen van het raakdiploma was een mooi tafeltennisfeest.