Het is voor de basisscholen al enige jaren een traditie: op de dag voor de meivakantie worden de Koningsspelen georganiseerd. Met Koningsdag in het vooruitzicht krijgen alle kinderen van de basisscholen een ontbijt aangeboden en worden er voor alle leeftijden verschillende (sportieve) activiteiten georganiseerd.

Drie sporten

De groepen 7 van de basisscholen De Blinkerd en De Zeester doen mee aan drie sportactiviteiten: basketbal (in de voetbal/basketbalkooi), tennissen bij MLTV en tafeltennissen bij tafeltennisvereniging Smash. Maar liefst 90 kinderen verdeeld in 6 groepen rouleren tussen alle activiteiten en gaan enthousiast aan de slag met de drie sporten. De echte fanatiekelingen zijn oranje gekleed of hebben een oranje hoed op!

Het gaat om behendigheid

Bij tafeltennisvereniging Smash staan 6 tafels opgesteld in de zaal. Het gaat vandaag niet om het winnen van een tafeltenniswedstrijd, maar vooral om behendigheid. Op iedere tafel is een spel opgebouwd waarbij het erom gaat om zoveel mogelijk punten te scoren. Het is de bedoeling om vooral goed te mikken, niet te hard te slaan maar vooral ook niet te zacht. Nico zorgt met de fietsbel dat iedereen na vijf minuten weer doordraait naar het volgende spel.

High five of box met een grote glimlach

Na een half uurtje spelletjes verlaat iedereen na een high five of box weer met een grote glimlach onze vereniging op naar de volgende sport. En natuurlijk met de vakantie in het vooruitzicht. En natuurlijk hopen we dat we weer een paar kinderen enthousiast hebben kunnen maken over sporten in het algemeen, maar natuurlijk tafeltennis in het bijzonder.

Koningsspelen bij Smash
Koningsspelen bij Smash