De houten vloer in de Rinus Nederpelzaal was spekglad. Er kon niet meer fatsoenlijk op getafeltennist worden. Half april is de vloer onderhanden genomen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in sportvloeren.

Niet vrijuit tafeltennissen door spekgladde vloer

De leden van Smash hebben het vorig jaar, vlak voor de sluiting van de zaal half december, wel gemerkt. De vloer van de zaal was spekglad. Je schoenen bevochtigen met een dweildoek, om het contact met de vloer stroever te maken, had maar effect voor één rally. De rally moest ook niet te lang duren. Van ontspannen, vrijuit tafeltennissen was dus geen spraken meer. Het was spekglad en daardoor gevaarlijk geworden.

Half april is de hardhouten sportvoer volledig gerenoveerd. De vloer is volledig kaal geschuurd en opnieuw opgebouwd. De vloer ziet er nu weer als nieuw uit en is weer veilig en voldoet aan de stroefheidsnormen. Zo’n houten sportvloer is dus niet alleen prettig om op te sporten, maar is ook nog eens duurzaam.

Het bedrijf dat de klus uitvoerde betitelde in hun nieuwsbrief het project als opdracht van de maand. Kijk op hun website voor meer foto’s.

Een mooie vloer wordt afgewerkt met deugdelijke plinten. Leon Martin heeft het vervangen van de plinten uitgevoerd. Ton en Anton hebben enige tijd geleden de kozijnen in de zaal geschuurd en daarna geverfd, zodat ook dat er weer netjes uitziet.

Verlichting ook aangepakt

Naast de vloer heeft het bestuur ook geïnvesteerd in het plafond. De verlichting om precies te zijn. Die is vervangen door led verlichting. Een subsidie van 25% hielp wat in de kosten. Qua energieverbruik voor verlichting van de zaal kunnen we een besparing van 60% verwachten.

Nadat in 2020 de kantine van de Rinus Nederpelzaal een update heeft gehad, is nu de zaal ook weer helemaal van deze tijd.