Op de laatste dag voor de mei vakantie, vrijdag 21 april, worden door veel basisscholen de Koningsspelen georganiseerd. Met Koningsdag volgende week in het vooruitzicht wordt er door de scholen een themadag voor de kinderen samengesteld. En dat alles ter ere van de verjaardag van onze Koning; de kleur oranje speelde die dag dan ook een belangrijke rol!

Basisschoolleerlingen uit Monster dagen zichzelf uit met tafeltennis

Voor de groepen 7 van drie basisscholen uit Monster was een deel van de dag een sportief programma in elkaar gezet. Naast tennis, padel en basketbal konden de leerlingen ook gedurende een half uur kennis maken met de sport tafeltennis. Natuurlijk hadden de meeste leerlingen dat al een keer eerder gedaan op het schoolplein of op de camping, maar vandaag was er een extra uitdagend tafeltennisprogramma voor ze in elkaar gezet!

Rond de tafel: leerlingen uit Monster dagen juffen uit tijdens Koningsspelen

De sportzaal aan de Jan Steenstraat was omgetoverd tot een behendigheidscircuit. Tijdens de Koningsspelen was goed mikken belangrijker dan de bal hard terug slaan. In groepen van ongeveer 10-15 kinderen werden de leerlingen van De Zeester, De Willemsschool en De Blinkerd aan het werk gezet om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Onder leiding van Nico werden alle vijf spellen doorlopen en werd getest of de leerlingen goed konden mikken. Nadat iedereen alle spellen een keer had gedaan, was het tijd voor ‘rond de tafel’. Eerst een rondje oefenen en daarna kijken wie het langste kon volhouden om de bal terug te slaan en tussendoor een rondje rond de tafel te rennen. Een aantal juffen gingen daarbij zelfs de strijd aan met de leerlingen.

Als tafeltennisvereniging vonden we het leuk om op deze manier bij te dragen aan een sportieve invulling van de Koningsspelen. In totaal zijn 82 leerlingen van groep 7 op bezoek geweest bij alle sportactiviteiten en te horen aan alle reacties was het een geslaagde dag. En natuurlijk een mooie gelegenheid om alle sporten onder de aandacht te brengen bij alle leerlingen. We hopen een aantal van hen een keer terug te zien op een training op dinsdagavond omdat ze enthousiast zijn geworden over de sport tafeltennis!!