Zaterdag 26 juni was het een spannende dag voor veel jeugdleden van Smash. De aanwezige tafeltennissers moesten namelijk laten zien dat ze tal van tafeltennisvaardigheden beheersen. Op het spel stond het behalen van het sterdiploma.

Oefeningen en observatie

Nadat 24 november 2020 het raakdiploma werd behaald, was het nu tijd voor het sterdiploma. Voordat zaterdag het praktijkexamen startte hadden alle deelnemers het theorie-examen al succesvol afgerond. Het praktijkexamen bestond uit een zevental oefeningen. Oefeningen als bekerbeuken, pionnen mikken en plafond raken. Ook werd Herman, de tafeltennisrobot, ingezet en was Joep, het ballenmonster, van de partij. Nico van Zwet, de trainer, lette bij het uitvoeren van de oefeningen op batgreep, houding, voetenwerk, focus, techniek en gedrag.

Sterdiploma voor sterren van Smash

Uiteindelijk bepaalde de uitkomst van de theorievragen, de praktijkoefeningen en de observatiepunten van Nico of het diploma uitgereikt kon worden. Er werd 1 raakdiploma B uitgereikt en 7 sterdiploma’s.

Direct na de uitreiking van de diploma’s was het tijd voor bourgondisch snacken. Het welverdiende patatje ging goed naar binnen. De dag werd afgesloten met een filmpje ‘De Mitchells tegen de machines’.