Vrijdag 8 november 2019 kwamen dertien seniorleden van Smash in de Rinus Nederpelzaal bijeen om deel te gaan nemen aan het handicaptoernooi.

Rond 20.00 uur druppelden de deelnemers binnen. In de kantine van Smash staat op de bar een foto van Koos Hofland. Het is nog niet te bevatten. Geheel onverwacht overleed hij op 1 november. Koos was vanaf 1971 actief en enthousiast lid van onze vereniging. De laatste jaren was hij secretaris binnen het bestuur van Smash.

Tafeltennissen met een handicap

Van recreant tot tweede divisie speler nam deel aan het toernooi. Een verschil in klasse leverde een voorsprong of achterstand in punten op. Per klasse waren dat 2 punten, met een maximum van 8 punten. Zo kreeg een recreant 4 punten voorsprong als tegen een speler uit de vijfde klasse gespeeld werd. Dick en Kelvin, die beiden uitkomen in de landelijke competitie, zagen bij aanvang van iedere wedstrijd een achterstand van 8-0 op het scorebord staan. Niet alleen de eerste game, maar ook de tweede, derde en indien nodig de vierde en vijfde game werd begonnen met diezelfde achterstand.

Zes- en zevenkamp

In een zes- en zevenkamp ging het toernooi van start. In het zeskamp wist Jannes te winnen van Dick, Edwin, Ferry, Leon en Goldie. Alle wedstrijden dus en daarmee plaatste hij zich voor de halve finale. Ook Dick mocht door naar de halve finale.

 1. Jannes
 2. Dick
 3. Ferry
 4. Leon
 5. Edwin
 6. Goldie

In de andere poule waren het Arthur en Iwan die bovenaan eindigden. Beiden hadden ze maar één verliespunt. Iwan verloor echter van Arthur. Daarmee eindigde Iwan als tweede en Arthur als eerde in deze poule. Dat ene verliespunt van Arthur liep hij op toen hij tegen Kelvin uitkwam. Kelvin, die iedere game met een achterstand van 8-0 begon, won in 5 games (5-11, 12-10, 11-8, 9-11 en 12-10) van Arthur.

 1. Arthur
 2. Iwan
 3. Marco
 4. Kelvin
 5. Jos
 6. Dolf
 7. Lia

Finale handicaptoernooi

In de halve finale won Dick 3-0 van Arthur en Jannes won met 3-1 van Iwan. De finale ging dus tussen Jannes en Dick. Zij speelden in de poule ook al tegen elkaar en toen was het Jannes die met een 1-3 won. Jannes (recreant) kreeg wederom 8 punten voorsprong op Dick (tweede divisie). Er waren dit keer 5 games nodig om te bepalen wie winnaar van het toernooi zou worden. Dick wist met 3-2 de titel binnen te slepen.

 1. Dick
 2. Jannes