Om de verspreiding van corona tegen te gaan zijn er bij Smash enkele regels waar je rekening mee moet houden. Zo moet je onder andere je handen ontsmetten bij binnenkomst, en houden we een veilige afstand van elkaar.

Competitie ligt stil

Naar aanleiding van de corona-persconferentie Rutte en De Jonge van 13 oktober 2020 wordt de competitie per direct uitgesteld!

De zaal is wel open voor vrijspelen / trainen. Kantine, kleedkamers en douches worden niet gebruikt. Maximaal 30 personen in de zaal. Dubbelen is niet toegestaan.

Aanvullende maatregelen met ingangsdatum 1 oktober 2020

• Het is niet toegestaan dat supporters de wedstrijden bijwonen;
  • Tijdens de wedstrijden wachten de spelers die niet spelen in de kantine. De landelijke wedstrijden kunnen hierop een uitzondering maken als slechts één tafel in de zaal is opgesteld;
  • Ouders die kinderen naar de training brengen kunnen helaas niet in de kantine blijven wachten tot de training is afgelopen;
  • De bar in de kantine is niet open, het is niet toegestaan om koffie of andere consumpties te gebruiken. Neem dus zelf wat eten en drinken mee naar de training of competitiewedstrijd;
  • Na de wedstrijden is het niet toegestaan in de kantine te verblijven, het verzoek is om gelijk naar huis te gaan;
  • Om het bron- en contactonderzoek te ondersteunen wordt spelers bij binnenkomst verzocht het registratieformulier in te vullen. Na afloop van de speelavond wordt dit formulier in de rechter la opgeborgen achter de bar. Na twee weken worden de formulieren vernietigd.

Enkele belangrijke regels zijn:

• Houd 1,5 meter afstand
  • Gebruik desinfectiemiddel bij binnenkomst
  • Ramen en duren in kleedkamers en zaal worden voor aanvang van het sporten geopend
  • Maximaal 4 tafels (8 spelers)
  • Tafels regelmatig desinfecteren
  • Niet dubbelen
  • Speel je niet, dan ben je in de kantine. Maximaal 14 personen in de kantine
  • Volg de looproutes

Lees voordat je een bezoek aan Smash brengt alle regels even door in het Corona protocol van tafeltennisvereniging Smash (M).

Competitie bij Smash

Naast het protocol hebben nog een aantal regels / adviezen:

• Er worden hekjes neergezet om daarmee een pad te maken als toegang naar alle tafels en naar de kleedkamers.
  • Tussen de tafels staan geen hekjes .
  • Let op met het oppakken van de bal van een andere tafel. Het is beter om de bal even met de schoenen terug te schieten.
  • We adviseren geen telborden te gebruiken om te voorkomen dat deze telkens moeten worden ontsmet. Het is wel de bedoeling dat de wedstrijden (hardop) geteld worden.
  • Het is de bedoeling dat toeschouwers in de kantine naar de wedstrijden kijken.
  • Er kan gewoon gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en de douches: let op de 1,5 meter afstand. De middelste douches zijn hierdoor niet in gebruik.
  • Na de competitiewedstrijd, aan het einde van de avond graag de tafel schoonmaken.
  • Hanteer voor het meerijden de regels van het RIVM: dit is ieders eigen verantwoordelijkheid.

Geen dubbel

Vanwege COVID-19 is er besloten dat de volwassenen geen dubbel meer spelen. In de reguliere competitie worden dus 9 enkelwedstrijden gespeeld. In de duo competitie wordt voorlopig het dubbel vervangen voor enkelwedstrijden waarbij de spelers elke game wisselen.

• Game 1: B-X
  • Game 2: A-Y
  • Game 3: B-Y
  • Game 4: A-X
  • Game 5: B-X tot en met punt 5, daarna A-Y

Het dubbel wordt voorlopig, zolang de corona maatregelen van kracht zijn, niet gespeeld.

Gezondheid staat voorop

Je wil natuurlijk gezond blijven. Ook wil je dat je sportmaten gezond blijven. Daarom verzoeken we iedereen zich aan deze richtlijnen te houden. We kunnen dan weer veilig samen onze sport beoefenen en daarbij het risico op besmettingen zo klein mogelijk houden. Het zal best even wennen zijn, maar eenieders gezondheid staat natuurlijk voorop.

Protocollen vanuit NOC-NSF en NTTB

Er zijn heel wat stappen doorlopen om tot dit corona protocol van onze tafeltennisvereniging te komen. Zo zijn NOC-NSF en de NTTB met protocollen gekomen, maar is er ook overleg met de gemeente geweest. Wil je meer weten over die protocollen? Download hieronder de protocollen.