Zaterdag 20 april speelde het tweede herenteam van Smash de beslissingswedstrijd in de hoofdklasse. Op neutraal terrein, bij Taverzo in Zoetermeer, werd de beslissingswedstrijd Smash 2 tegen Docos-wolkyshop.nl 1 gespeeld. Het werd uiteindelijk in het voordeel van Smash 2 beslist.

[ Begin competitie ] [ Verslag beslissingswedstrijd ]

Begin van de tafeltennissen competitie

Het seizoen van de heren uit team 2 startte op 1 februari met een 10-0 overwinning op Zoeterwoude 1. Een mooi begin. Echter in de tweede wedstrijd kregen ze klop van Docos-wolkyshop.nl 1, door met 7-3 te verliezen. Eind maart hadden alle 8 de teams, in de hoofdklasse, eenmaal tegen elkaar gespeeld en kon opgemaakt worden welke teams doorgingen om te bepalen wie kampioen in de hoofdklasse zou worden.

Smash (M) 27 – 50
Docos-wolkyshop.nl 1 7 – 49
Alexandria ’66 3 7 – 39
Salamanders 3 7 – 37
Avanti 4 7 – 29
Pecos 5 7 – 28
Taveri 1 7 – 27
Zoeterwoude 1 7 – 21

Beste vier tafeltennisteams gingen door

Vervolgens speelden Docos en Alexandria tweemaal tegen elkaar en ook Smash en Salamanders hadden tweemaal een wedstrijd op het programma staan. De eerste wedstrijd tussen Docos en Alexandria eindigde 5-5. De tweede wedstrijd, ditmaal in Leiden eindigde in een 6-4 winst voor Docos.
Smash wist tweemaal een ruime overwinning te noteren (2-8 en 10-0). Daarmee was duidelijk wat de beslissingswedstrijd zou worden.


Verslag van de beslissingswedstrijd

Zaterdag 20 april stonden de finalewedstrijden van de hoofdklasse poules in afdeling west op het programma. Vanwege het feit dat wat spelers niet konden werd de 1e finalewedstrijd (tussen Scyedam 2 en Alexandria ’66 2 reeds op 13 april gespeeld bij Treffers in Roelofarendsveen. Deze werd gewonnen door Scyedam met 6-2.

Wel dus op 20 april werden bij Taverzo in Zoetermeer beide andere finales gespeeld tussen Rijnsoever 1 en Vriendenschaar 3 en Docos 1 tegen Smash (M) 2.

Sfeervolle en zeer sportieve ambiance

In een sfeervolle en zeer sportieve ambiance met een grote schare supporters van Docos speelde Smash met Wim Gertenaar, Kelvin Heemstra en Stefan Groenheide. Docos trad aan met Kento Nomura, Tjerk Buikstra en Manfred Vastenburg.

Loting bepaalde dat Smash thuis en Docos uit speelde. De 1e wedstrijd tussen Kelvin en Kento was een heel nerveuze met vooral in de 2e game een aanvallend zeer sterke Kelvin en een derde game waar Kento  een voorsprong van 8-6 uit handen gaf.  Na 3 games van 2 punten verschil stond er 3-0 voor Kelvin op het scorebord.

Wim en Tjerk mochten vervolgens aan treden en in een eenzijdige wedstrijd werd het overtuigend 3-0 voor Wim.

Het 3e enkelspel tussen Manfred en Stefan was ook eenzijdig,  Manfred won deze eenvoudig met 3-0,  een 2-1 tussenstand derhalve en tijd voor het belangrijke dubbelspel.  Voor Docos mochten Tjerk en Kento spelen en Smash speelde met Wim en toch maar de slecht gestarte Stefan.  Zij hadden voorafgaand een aantal keer extra met elkaar geoefend en dat pakte goed uit,  een overtuigende 3-0 overwinning en een 3-1 voorsprong  voor Smash derhalve.

Docos komt sterk terug in tweede helft

Toen Wim vervolgens met 3-1 won van Kento en er een 4-1 tussenstand op het bord kwam begon het er slecht uit te zien voor Docos. De in zeer sterke vorm verkerende Manfred dacht daar echter anders over en versloeg Kelvin eenvoudig met 3-1. Tjerk won vervolgens in een spannende pot met 3-1 van Stefan, die een 8-3 voorsprong in de 4e game om zeep hielp en hiermee dus Docos in leven hield.  4-3 voor Smash en alles weer open. 

De wedstrijd tussen beide kopmannen Wim en Manfred werd hiermee cruciaal  en beide mannen haalden het beste in elkaar naar boven.  Na een 2-0 voorsprong voor Wim schakelde Manfred een tandje bij en met name zijn actieve backhand blok was zeer gevaarlijk.  Na een zenuwslopende 5e game wist Wim deze wedstrijd uiteindelijk met 3-2 in zijn voordeel te beslissen en bracht Smash hiermee op een 5-3 voorsprong. 

Kento en Stefan speelden vervolgens voor het eerst tegen elkaar en met name voor Stefan bleek het spelletje van Kento heel lastig in te schatten. Gelukkig voor Smash sprokkelde hij nog een belangrijke game mee,  maar was verder volledig kansloos (3-1 Kento).

Games zijn belangrijk met tafeltennis

Smash wist intussen dat het 18-15 voor stond in games en dat er dus nog 1 game nodig was voor het kampioenschap.  Deze werd vlot en overtuigend binnengehaald door Kelvin tegen Tjerk. Dat Tjerk (Docos) vervolgens de wedstrijd nog met 3-2 won mocht de pret niet bederven voor Smash.

Smash 2 naar de landelijke 3e divisie

Het zeer teleurgestelde Docos toonde zich een sportief verliezer en Smash werd uitgebreid gefeliciteerd (ook door de supporters van Docos). Hierdoor komt Smash volgend seizoen dus uit in de 3e divisie. Johan en Reinier Kuijvenhoven die vandaag niet meespeelden voor Smash worden ook bedankt voor hun sterke bijdrage in eerdere wedstrijden in de competitie en zullen volgend seizoen ook hun kunsten mogen vertonen in de 3e divisie.  Met een sterke kopman als Wim Gertenaar zal er geprobeerd worden handhaving af te dwingen,  Stefan Groenheide zal echter wel sterker voor de dag moeten komen als afgelopen zaterdag.

De andere wedstrijd tussen Rijnsoever 1 en Vriendenschaar 3 was ook zeer spannend en werd ook pas in de 10e wedstrijd beslist door een overwinning van Roald vd Landen op Tim Daalhof, 6-4 voor Rijnsoever.

Taverzo bedankt voor het beschikbaar stellen voor de zaal,  Kelvin  (en vader) bedankt voor het heerlijke eten voorafgaand aan de finale en Peter Kopetzky bedankt voor het draaien van de bardienst!
Het waren mooie wedstrijden in een mooie ambiance.