Ook in deze kerstvakantie heeft tafeltennisvereniging Smash uit Monster weer het Kindertafeltennisfeest georganiseerd en wel voor de 51e keer. Vrijdag 27 december om 12.30 uur stonden 24 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit Monster en Poeldijk te trappelen om met het toernooi te gaan beginnen. Ook dit jaar waren de meiden met 3 deelnemers helaas ver in de minderheid. In tegenstelling tot voorgaande jaren was dit jaar groep 5 het beste vertegenwoordigd! Normaal zijn dit de groepen 7 en 8.

Groepen 5 tot en met 8 van basisscholen bij Smash in Monster

Het toernooi bestond uit een voorronde en een hoofdtoernooi. Bij de voorronde werden de meisjes bij de jongens ingedeeld en speelden groep 5 en 6 samen en groep 7 en 8. Vanaf het begin werd er weer fanatiek gespeeld. Na de voorronde werden de deelnemers op sterkte ingedeeld en kwamen de sterkere spelers in de finale poule en de minder goede spelers in de troostfinale.

Meisjes staan hun mannetje

Dat meisjes ook hun mannetje kunnen staan, werd duidelijk in de voorronde van groep 5/6. Marit wist alle wedstrijden in de poule te winnen en gaf de jongens daarmee het nakijken. Gelukkig voor hen gingen de drie meiden met elkaar de strijd aan. Maar ook in de meiden poule wist Marit alle wedstrijden te winnen en ging er met de eerste plaats vandoor. De strijd om de tweede plaats tussen Joyce en Jasmijn werd uiteindelijk overtuigend gewonnen door Jasmijn.

1e Marit Visscher (Montessori)
2e  Jasmijn van Cooten (De Blinkerd)
3e  Joyce Nederpelt (De Nieuwe Weg)

Jongens groep 5/6

Bij de jongens groep 5/6 werden alle deelnemers in het hoofdtoernooi verdeeld over 3 poules van vier deelnemers. Leuk om te vermelden is dat Verburch-hof met maar liefst 9 van de 12 deelnemers hofleverancier was voor de jongens groep 5/6. In de verliezersronde werden misschien wel de spannendste wedstrijden gespeeld. Maar ook in de troostfinale was het spannend terwijl de finale poule een duidelijke winnaar had. Yaniek behaalde daar dezelfde prestatie als zijn zus Marit en werd de winnaar van de jongens groep 5/6. Hieronder de winnaars van alle poules.

Finalepoule groep 5/6
1e Yaniek Visscher (Montessori)
2e Tim Veenman (Verburch-hof)
3e Rens Heskes (Verburch-hof)

Troostfinale groep 5/6
1e Gijs Zuijderwijk (De Blinkerd)
2e Finn Nieuwenhuizen   (Montessori)
3e Dylan van den Berg (Verburch-hof)

Verliezersronde groep 5/6
1e Max Kuivenhoven (Verburch-hof)
2e Steff van Ruijven (Verburch-hof)
3e Milan de Vos (Verburch-hof)

Jongens groep 7/8

Ook de jongens groep 7/8  speelden een voorronde, waarna er een finalepoule werd gespeeld door vier deelnemers en een troostfinale door 5 deelnemers. In beide poules was het bijzonders spannend en in de troostfinale eindigden Danny en Stijn zelfs op de gedeeld tweede plaats. Doordat Stijn in de onderlinge wedstrijd van Danny had gewonnen, mocht hij de zilveren medaille mee naar huis nemen.

In de voorronde hadden Jesper en Lucas al tegen elkaar gespeeld. Joost en Joep uit de andere voorronde konden het beiden niet van Jesper en Lucas winnen en werden vierde en derde in deze finalepoule. De wedstrijd om de eerste plaats ging dus weer tussen Lucas en Jesper. Waar Lucas in de voorronde nog wist te winnen, was het nu Jesper die overtuigend de winnaar werd in deze finale.

Finalepoule groep 7/8
1e Jesper Kortekaas (De Zeester)
2e Lucas van Cooten (De Blinkerd)
3e Joep van Druten (Montessori)

Troostfinale groep 7/8
1e Bram Zuijderwijk (De Blinkerd)
2e Stijn van der Klis (De Gantel) 
3e Danny van Gessel (De Blinkerd)

Alle winnaars namens tafeltennisvereniging Smash van harte gefeliciteerd! We zien alle deelnemers graag weer terug bij een volgende editie van het Kindertafeltennisfeest, of natuurlijk bij de proeflessen op dinsdagavond (18.30 – 19.30 uur)!

Gratis trainingen

Deelname aan het Kindertafeltennisfeest is gratis en geheel vrijblijvend. We willen alle deelnemers die tafeltennis een leuke sport vinden, graag een aantal gratis trainingen aanbieden. Vanaf dinsdag 7 januari 2019 wordt er vier dinsdagen lang van 18.30 – 19.30 uur speciaal voor de deelnemers aan het Kindertafeltennisfeest een training georganiseerd. De kinderen kunnen dan onder begeleiding van een gediplomeerd trainer verder kennis maken met de tafeltennissport. Tafeltennis is leuke sport voor jong en oud, voor fanatieke spelers maar ook voor recreanten.