Tot de laatste wedstrijd was het spannend. Gaat het kampioenschap in de promotieklasse naar Smash 1 of zal toch Gorkum 2 de titel pakken.

Laatste wedstrijd van dit tafeltennisseizoen

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van team 1 hun laatste wedstrijd van seizoen voorjaar 2019. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden ze in de ranglijst één punt voor op de nummer 2, Gorkum 2. In de onderling strijd had Gorkum echter een voordeel ten opzicht van Smash. Eenmaal werd 5-5 gespeeld, maar ook eenmaal werd door de Smashers met 4-6 verloren van de jeugd uit Gorinchem. Het eindigen met een gelijk aantal punten in de ranglijst zou dus niet voldoende zijn om kampioen te worden. Juul, Pepijn en David wisten wat ze moesten doen. Concurrent Gorkum achter zich houden. Gorkum speelde afgelopen zaterdag ook de laatste wedstrijd. Zij speelden tegen Papendrecht 1 en wisten met 8-2 te winnen.

Spanning in laatste tafeltenniswedstrijd

Afgelopen zaterdag was het Pepijn die rond 13.00 uur van start ging in de Rinus Nederpelzaal tegen VVV 1. Het was direct spannend. Met 14-12, 11-9 en 14-12 wist hij het eerste punt binnen te halen. Ook David en Juul wisten hun eerste wedstrijd binnen te halen en het dubbel eindigde tevens in het voordeel van Smash. Na vier wedstrijden dus al een voorsprong van 4-0.

Bij aanvang van de laatste wedstrijd stond het 7-2 in het voordeel van Smash 1. Deze wedstrijd moest dus in het voordeel van Smash eindigen om kampioen te worden in de promotieklasse. Het werd weer een zenuwslopende wedstrijd, niet alleen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers in de zaal en kantine. De eerste game eindigde met een stand van 16-14 in het voordeel van Pepijn. Ook de volgende games wist hij naar zich toe te trekken (14-12 en 11-8). Een 8-2 winst dus voor Smash 1, daarmee blijven ze 1 punt voor op Gorkum 2 en zijn ze kampioen in de promotieklasse. David, Juul en Pepijn stomen dus door naar de Landelijke competitie.

Jongens van team 2 winnen van Taveba

In hun laatste wedstrijd van het seizoen speelden de jongens van team 2 tegen Taveba 4 uit Barendrecht. Deze wissen Julian, Wouter er Ryan met 8-2 te winnen. Een hele mooie prestatie aangezien ze in Barendrecht nog met 9-1 verloren van dit team.

In de derde klasse zijn jongens van team 2 uiteindelijk op een derde plek geëindigd.