Begin 2019 vonden de clubkampioenschappen voor de volwassenen (senioren) bij tafeltennisvereniging Smash in Monster plaats.

Sander clubkampioen bij de volwassenen

Tien toppers van Smash (groep A) gingen afgelopen zaterdag de strijd met elkaar aan om te bepalen wie met de titel clubkampioen van Smash naar huis zou gaan.  De deelnemers werden in twee poules ingedeeld. De nummers 1 en 2 gingen door naar de halve finale.

In poule 1 eindigde Sander Kuijvenhoven als eerste en Stefan Groenheide als tweede. In poule 2 ging Dick Voois als eerste door en Wim Gertenaar als tweede.

In de halve finale moest Sander het opnemen tegen Wim. In drie games (3-0) wist Sander te winnen van Wim en zich dus te plaatsen voor de finale. In de andere halve finale nam Stefan  het op tegen Dick. Het werd een spannende strijd die uiteindelijk in vijf games (3-2) in het voordeel van Stefan beslist werd. 

Sander en Stefan stonden dus in de finale van het clubkampioenschap. In een mooie, spannende strijd werd gestreden om de eerste plek. Er waren vijf games (7-11, 11-4, 11-8, 4-11 en 11-7) nodig om tot een beslissing te komen.  Een beslissing in het voordeel van Sander. De clubkampioen van Smash is dus Sander Kuijvenhoven.

 1. Sander Kuijvenhoven
 2. Stefan Groenheide

Bert tafeltenniskampioen in groep B

In groep B van het clubkampioenschap van tafeltennisvereniging Smash werden de deelnemers in twee poules verdeeld. De nummers 1 en 2 van beide poules gingen door naar de halve finale. Kees Kouwenhoven kwam daarin uit tegen Anton Hendriks. Bert Stap nam het op tegen Theo van der Elst. Theo wist tegen Bert direct de eerste game te winnen, maar moest in de daaropvolgende drie games toegeven dat Bert het beste spel had. Bert ging dus door naar de finale. In de andere halve finale was het Anton die door mocht naar de finale. 

In de finale, Anton tegen Bert, pakte Bert de winst door drie van de vier games (4-11, 11-8, 7-11 en 6-11) in zijn voordeel te beslissen. Kees en Theo speelden nog om de derde plaats. Deze net-buiten-de-prijzen-plaats ging naar Theo. Hij won in drie games (11-9, 11-8 en 11-9) van Kees.

 1. Bert Stap
 2. Anton Hendriks

Jorinde clubkampioen Smash in groep C

In groep C kreeg Jorinde van der Kruk het kampioenschap niet cadeau. Ze had vier games (11-7, 11-4, 7-11 en 11-6) nodig om Arthur te verslaan. Tegen Jos had ze nog een game extra nodig. In vijf games (11-3, 8-11, 11-13, 11-4 en 11-9) wist ze Jos Kouwenhoven de baas te blijven.

 1. Jorinde van der Kruk
 2. Jos Kouwenhoven

Stefan en Dick kampioen in groep A (dubbel)

In groep A eindigden de broers Sander en Maurice als tweede. Stefan en Dick wisten alle wedstrijden in hun voordeel te beslissen en werden dus de terechte clubkampioenen dubbel.

 1. Stefan en Dick
 2. Sander en Maurice

Anton en Theo kampioen in groep B (dubbel)

De clubkampioenschappen dubbel in B groep werd dit jaar gewonnen door het gelegenheidsduo Anton Hendriks / Theo van der Elst. Ze wisten al hun wedstrijden te winnen. Af en toe wist de tegenstander één game te pakken. Meer lieten ze beslist niet toe. Op de tweede plaats eindigden Joop van Nierop en Bert Stap. Om de rest achter zich te houden moesten ze volop aan de bak. Zo wisten ze nipt, in vijf games, van Jos Kouwenhoven / Ton Zuidgeest (12-14, 11-3, 12-10, 10-12 en 5-11) te winnen. Ook tegen Ferry Melein en Marco van Cooten hadden Joop en Bert vijf games (11-5, 3-11, 11-9, 7-11 en 11-6) nodig om als tweede te eindigen.   

 1. Anton Hendriks / Theo van der Elst
 2. Joop van Nierop / Bert Stap

Verenigingsdubbel was weer gezellig

Ook dit jaar stond weer het verenigingsdubbel op de agenda van de clubkampioenschappen. Er werd gespeeld met wisselende dubbelpartners. In twee poules werd beslist welke spelers het in de finale tegen elkaar op mochten nemen. In de finale namen Alwin en Jannes het op tegen Ferry en Arthur. Een spannende finale die in vijf games beslist moest worden.

Ferry/Arthur begonnen erg sterk door de eerste twee games (6-11 en 8-11) te winnen. Alwin/Jannes konden na teamberaad de schade inhalen door de derde en vierde game naar zich toe te trekken (11-6 en 11-5). De beslissende vijfde game werd een spannende, finale waardige game. 11 punten waren niet voldoende om te bepalen welk gelegenheidsteam het beste was. Met een uitslag van 12-14 werd de finale beslist in het voordeel van Ferry en Arthur.

 1. Ferry en Arthur
 2. Alwin en Jannes