Het eerste herenteam van Smash kwam, in het voorjaar van 2018, uit in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. Na 10 wedstrijden eindigde team 1 van Smash met 56 punten op een derde plaats. Lees hier hoe de competitie is verlopen.


In slotwedstrijd winst voor Smash

26 april 2018

Opnieuw winst voor het eerste herenteam. In de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd team 3 van Hilversum ontvangen in de Rinus Nederpelzaal. De Monsterse tafeltennissers wonnen met 7-3. Wim Gertenaar schreef één wedstrijd op zijn naam, Sebastiaan Meertens zorgde voor twee winstpunten. In totaal kwam hij deze competitie daarmee op een verdienstelijke vijftig proces score. Dick Voois won twee partijen en kreeg de derde cadeau, nadat zijn tegenstander in die partij de strijd moest staken. Ook het dubbel was succesvol en zorgde ervoor dat er weer zeven wedstrijdpunten konden worden bijgeschreven.

Het leverde een totaal van 56 uit 10 wedstrijden op. Smash bezet daarmee uiteindelijk een solide derde plaats op de ranglijst van poule B in de landelijke tweede divisie.


Opnieuw overwinning voor Smash

19 april 2018

De voorlaatste wedstrijd in de landelijke voorjaarscompetitie werd zaterdag 14 april thuis gewonnen met 6-4.

De overwinning is een mooi resultaat, zeker gezien de uitslag van de eerdere ontmoeting. De Nieuwegeinse tafeltennissers wisten destijds nog met 7-3 te winnen. De rollen werden ditmaal omgedraaid. Dick Voois en Sander Kuyvenhoven scoorden allebei tweemaal en Sebastiaan Meertens wist één partij op zijn naam te schrijven. Met de winst in het dubbel recht gevend op de derde plaats in de ranglijst.


Smash wint met 7-3

12 april 2018

Zaterdag 7 april werd in Boxtel tegen Taverbo/Sabo een 7-3 overwinning in de wacht gesleept

De Brabanders traden aan met een invaller, die geen punt wist te scoren, maar dat gold ook voor één van de twee waste Boxtelse spelers. Na tussenstanden van 2-2 en 3-3 was het gedaan met de ambities van de gastheren en gastvrouw, want in de tweede helft van de wedstrijd liep Smash voorspoedig uit naar een 7-3 overwinning. Dick Voois scoorde driemaal en Sebastiaan Meertens en Wim Gertenaar wisten beiden tweemaal te winnen.


Smash verliest van koploper

5 april 2018

Zaterdag 31 maart ontmoette Smash 1 in Leiden Scylla 2, dat de ranglijst aanvoert en hard op weg is naar een kampioenschap.

De Leidenaren bleken te sterk voor het Monsterse drietal. Smash leed een gevoelige nederlaag. Nadat Scylla naar een 8-0 voorsprong was uitgelopen, slaagde Sander Kuijvenhoven erin om zijn laatste enkelpartij te winnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 9-1, terwijl in de thuiswedstrijd, eerder in deze competitie, nog een gelijkspel werd.


Smash rukt op naar (gedeelde) tweede plaats

29 maart 2018

Smash heeft zaterdag 24 maart afgerekend met US2, het Amsterdamse universiteitsteam, waarmee de derde plaats op de ranglijst gedeeld werd.

In deze thuiswedstrijd scoorde het Monsterse toptrio een 9-1 overwinning, waardoor het puntentotaal op 35 kwam. Evenveel als VTN (N) 1, waarmee men nu de tweede plaats van de ranglijst deelt.

Zaterdag werd alleen het dubbelspel verloren. Alle enkelpartijen werden door Dick, Sander en Sebastiaan met overtuiging gewonnen.


Winst voor Smash in uitwedstrijd

22 maart 2018

Het eerste herenteam won voor het eerst sinds enige tijd weer eens een uitwedstrijd. Zaterdag 17 maart stond een ontmoeting met het onderaan de ranglijst bivakkerende Hilversum 3 op het programma. In Het Gooi versloegen de Monsterse tafeltennissers hun Hilversumse collega’s met 6-4. Namens Smash scoorde Dick Voois één wedstrijdpunt, Wim Gertenaar en Sander Kuijvenhoven waren beiden goed voor twee punten en ook het dubbel werd gewonnen.

Op de ranglijst bezet Smash nu vijf wedstrijden de (met US 2 gedeelde) derde plaats


Verlies voor Smash 1

11 maart 2018

Zaterdag 10 maart speelden de heren van Smash uit Monster in Nieuwegein tegen VTV (N) 1. Het werd een zware middag. Na 5 wedstrijden stonden Dick, Wim en Sander met 5-0 achter. De vierde en vijfde wedstrijd werden echter net in het nadeel van Smash beslist. Het dubbel Wim/Dick verloor helaas in vijf games (7-11, 11-9, 7-11, 11-6 en 11-7) en Wim trok ook in vijf games (11-9, 11-7, 8-11, 10-12 en 12-10) aan het kortste end.

In de laatste vijf wedstrijden konden Sander en Dick toch nog wat punten binnenhalen. Uiteindelijk keerden ze met 3 punten op zak terug naar Monster. Dick scoorde eenmaal en Sander tweemaal.

In de ranglijst staat Smash nu op een vierde plaats met 20 punten. VTV(N) 1 staat met 25 punten op een een tweede plaats


Overwinning voor Smash

28 februari 2018

Na een korte stop tijdens de voorjaars-tafeltenniscompetitie in de landelijke tweede divisie ontving het eerste herenteam het uit Boxtel komende Taverbo/Sabo 1. In de Rinus Nederpelzaal kwam met die ontmoeting een einde aan een lange serie gelijke spelen. In de opstelling met Dick Voois, Wim Gertenaar en Sander Kuijvenhoven werd een 7-3 zege in de wacht gesleept. Dick scoorde maximaal en won zijn drie enkelpartijen, zijn beide teamgenoten hielden het op twee overwinningen. Helaas ging het dubbel verloren.

Met nog zeven wedstrijden te gaan bezet Smash op de ranglijst nu de derde plaats, met een achterstand van drie punten op de koploper Scylla 2 uit Leiden.


Smash blijft gelijk spelen

8 februari 2018

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Smash heeft de eerste twee wedstrijden van de voorjaarscompetitie achter de rug. Beide ontmoetingen, tegen achtereenvolgens US 2 en Pecos 2, werden met gelijke stand van 5-5- afgesloten.

In Amsterdam, tijdens de ontmoeting met US 2, trad Smash aan in de gebruikelijke opstelling, met Dick Voois, Wim Gertenaar en Sander Kuijvenhoven. Laatstgenoemde stal de show en boekte een maximale score. Zijn beide teamgenoten hielden het allebei op één overwinning. Het dubbel ging helaas verloren.

Zaterdag 3 februari ontving Smash het Leidse Pecos 2. En inderdaad: opnieuw werd een eindscore van 5-5 bereikt. Ditmaal met de inzet van nieuwkomer (en tegelijk oude bekende) Sebastiaan Martens. Hij trad aan in plaats van Sander Kuijvenhoven en maakte een verdienstelijke rentree voor Smash. Hij won één wedstrijd, evenals Wim Gertenaar. Kopman Dick Voois scoorde twee overwinningen en ook het dubbel werd gewonnen.

Smash bezet met tweemaal vijf punten de derde plaats op de ranglijst.