Speciaal voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit Monster en Poeldijk is er het Kinder Tafeltennisfeest. Op 4 januari 2019 beleefden 36 kinderen bij tafeltennisvereniging Smash het Kindertafeltennisfeest.

Opening 50 jaar Kinder Tafeltennis bij Smash door wethouder

Het feest werd voor de 50ste keer bij Smash georganiseerd. Om dit te vieren werd de dag officieel geopend door wethouder Varekamp van de gemeente Westland. Na een kort openingswoordje was het de wethouder die, onder toezicht van alle deelnemers en heel veel ouders, de eerste bal van het toernooi sloeg. Hij moest het opnemen tegen drie jeugdige deelnemers aan het toernooi. Dat de wethouder best een balletje kan slaan, liet Mark van MJ Tafeltennis zien. Samen speelden ze met twee balletjes tegelijk! 

Tafeltennisspeeltuin

Na de opening konden alle deelnemers aan de slag in de tafeltennisspeeltuin onder leiding van Jeroen en Mark van MJ Tafeltennis. Er waren twaalf opstellingen neergezet in de sportzaal die allemaal iets te maken hadden met tafeltennis. Zo waren er kleine tafeltennistafels, robots maar ook push-tafeltennis. Dit laatste is een variant waarbij het netje boven de tafel hangt en het balletje er onderdoor moet worden ‘gepusht’. De oefeningen hadden meestal te maken met goed mikken, iets wat met tafeltennis natuurlijk ontzettend belangrijk is.

Tafeltennissen met een koekenpan

Voordat het toernooi van start ging, vertelden Jeroen en Mark nog wat over tafeltennis. Ze lieten zien dat je zelfs met een koekenpan kan tafeltennissen, of met een heel klein batje. En als klap op de vuurpijl speelden Jeroen en Mark zelfs met vijf tafeltennisballen tegelijk.

Toernooi

Ook dit jaar werd een voorronde en een hoofdtoernooi georganiseerd. Na de voorronde werden de deelnemers op sterkte ingedeeld en kwamen de sterkere spelers in de finale poule en de minder goede spelers in de troostfinale.

Tafeltenniscursus

Vanaf dinsdag 8 januari 2019 wordt er vier dinsdagen lang van 18.30 – 19.30 uur speciaal voor de deelnemers aan het Kindertafeltennisfeest een training georganiseerd.

Jongens groep 5/6

De jongens groep 5/6 was de kleinste groep deelnemers: hierdoor hadden zij geen voorronde. Het was gelijk voor de prijzen, de acht jongens werden daarom ingedeeld in één poule waarin ze gedurende de middag allemaal een keer tegen elkaar speelden. Na 28 wedstrijden was duidelijk dat Jasper Bol en Nick Kreuter van De Gantel net naast de prijzen grepen. Ondanks de spannende wedstrijden waren Joost Zuidgeest en Luka Wink net te sterk. De wedstrijd tussen Joost en Luka was ook bijzonder spannend. Na 5 sets kwam Joost als winnaar uit de strijd, waarbij de laatste set een eindstand had van 11-9. Heel spannend dus!

  1. Joost Zuidgeest | De Nieuwe Weg 
  2. Luka Wink | Eerste Westlandse Montessorischool

Meisjes

Bij de meisjes groep 5/6 waren er dit jaar 9 deelnemers. Omdat er slechts één meisje uit groep 7 was, heeft zij meegedaan met de meisjes van groep 5/6. Na een voorronde werden er twee poules van 5 gemaakt, een finalepoule en een troostfinale poule.

In de troostfinale was het een spannende strijd. Ondanks dat het best nog wel moeilijk was om de bal goed in het spel te houden, werden alle wedstrijden heel fanatiek gespeeld. Sophia Zuidam wist als enige alle wedstrijden te winnen. Vervolgens moest er flink gerekend worden: zowel Femke als Isis en Jolijn hadden 2 wedstrijden gewonnen. Na het tellen van de sets werd duidelijk dat Jolijn tweede was geworden.

In de finalepoule was er best een groot verschil tussen de deelneemsters. Alleen de nummers één en twee hadden in de wedstrijd tegen elkaar een extra set nodig om tot een winnaar te komen. En Tess Termars wist deze set met 11-8 te winnen, dus werd Loïs Hoevenaar net aan tweede.

Finalepoule meisjes groep 5/6/7

  1. Tess Termars | Eerste Westlandse Montessorischool
  2. Loïs Hoevenaar | De Zeester

Troostfinale meisjes groep 5/6/7

  1. Sophia Zuidam | De Blinkerd
  2. Jolijn Bol | Verburch-hof

Jongens groep 7/8

De jongens groep 7/8 is traditioneel de grootste groep deelnemers van het Kindertafeltennisfeest. Ook dit jaar met 19 deelnemers is dat het geval. Na de voorrondes speelden 10 deelnemers de finalepoule en 9 deelnemers de troostfinalepoule. Zowel de finale als de troostfinale werden weer onderverdeeld in twee poules, waarna de nummers één nog een finale tegen elkaar speelden om te bepalen wie er eerste of tweede wordt.

In de troostfinalepoule weten Sepp Beijer en Quin Voogt de finale te behalen. In de finale was het Quin die er uiteindelijk met de winst vandoor ging. In de finalepoule ging de wedstrijd om de prijzen tussen Bram Zuijderwijk en Revy Wartewig. Bram wist het nog wel even spannend te maken, maar de laatste set verloor hij uiteindelijk toch van Revy, zodat Revy de beker van de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Finalepoule jongens groep 7/8

  1. Revy Wartewig | De Blinkers
  2. Bram Zuijderwijk | De Blinkerd

Troostfinale jongens groep 7/8

  1. Quin Voogt | De Gantel
  2. Sepp Beijer | Verburch-hof

Prijsuitreiking

Bij de prijsuitreiking ontvingen alle deelnemers een oorkonde dat zij hebben deelgenomen aan het Kindertafeltennisfeest, en een tas met bidon van onze sponsor De Vries Verzekeringen/Regiobank. Alle prijswinnaars: van harte gefeliciteerd!

Tafeltenniscursus

Vanaf dinsdag 8 januari 2019 wordt er vier dinsdagen lang van 18.30 – 19.30 uur speciaal voor de deelnemers aan het Kindertafeltennisfeest een training georganiseerd.