Bij Smash in Monster zijn in de voorjaarscompetitie 2018 weer enkele teams kampioen geworden.

Smash 4 kampioen in vijfde klasse

In de duocompetitie wist team 4 van Smash het kampioenschap al na 8 van de 10 wedstrijden naar zich toe te trekken.

Maandag 19 maart werd de beslissende slag geslagen in de thuiswedstrijd tegen het Lierse Kioti 2. Trudy van Dijk won tijdens die wedstrijd één partij, Bert Stap scoorde twee overwinningen en ook het dubbelspel werd gewonnen. Een 4-1 zege dus, waarmee het puntentotaal op 36 kwam. Aangezien de voorsprong op nummer twee maar liefst twaalf punten bedraagt, is Smash Duo 4 niet meer in te halen en mag zich daarmee het eerste kampioensteam van Smash noemen.

Anton Hendriks, Trudy van Dijk, Bert Stap en Jan van den Ende spelen volgend seizoen een trede hoger.

Smash 6

Bij aanvang van de laatste wedstrijd keek Smash 6 tegen een achterstand van één punt op concurrent Taverzo 17. Opdracht voor de wedstrijd van donderdag 12 april tegen DVC 2 was duidelijk: een zo groot mogelijke overwinning scoren en dan maar hopen dat Taverzo 17 in hun wedstrijd tegen Pijnacker 6 een dag later één of meer punten zou laten liggen.

Dan nu de bewuste wedstrijd. Ferry Melein en Koos Hofland wonnen in Delft met de maximale cijfers met 5-0 om pakweg 24 uur later te vernemen dat de Zoetermeerse concurrentie inderdaad één punt had laten liggen. Met als gevolg een gelijk aantal punten (33) bovenaan de ranglijst. Smash 6 profiteerde hierbij van het gunstige resultaat van de onderlinge ontmoetingen (tweemaal 3-2) en gaf de Monsterse tafeltennissers dan ook recht op de felbegeerde titel.