Begin 2018 stonden bij tafeltennisvereniging Smash uit Monster weer de clubkampioenschappen voor senioren op het programma. Er werd gespeeld in een A-, B-, C- en recreanten-klasse. Allemaal met de olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

Beste tafeltennisser uit Monster in 2018

Zaterdag 6 januari speelde de A-selectie hun wedstrijden om te bepalen wie clubkampioen van Smash uit Monster zou worden. Er werd begonnen met de enkelwedstrijden. Allereerst werden de deelnemers verdeeld over twee poules en werd een vijfkamp en een zeskamp gespeeld. In de zeskamp waren het Dick Voois en Sebastiaan Meertens die streden om de poulewinst. In een spannende wedstrijd werd de onderlinge strijd in vijf games (9-11, 11-7, 11-9, 9-11 en 11-6) in het voordeel van Dick beslist. Van beide poules gingen twee spelers door naar de halve finales. Dit waren Dick en Sebastiaan uit de ene poule en Sander Kuijvenhoven en Wim Gertenaar uit de andere poule. In de finale kwamen Sander en Dick tegen elkaar te staan. Het was Sander die uiteindelijk in de finale de meeste games wist te winnen en zich clubkampioen van Smash uit Monster mag noemen.

 1. Sander Kuijvenhoven
 2. Dick Voois

Ook werden deze zaterdag de dubbelwedstrijden A afgewerkt. Door middel van loting werden de koppels gecreëerd. Het werd een spannende strijd en drie koppels wisten hetzelfde aantal wedstrijden te winnen. Door middel van het tellen van de gewonnen games moest bepaald worden welk koppel uiteindelijk eerste zou worden. Johan en Stefan eindigden op een derde plaats, Dick en Jacob op een tweede plaats en Sander en Maurice eindigden op een mooie eerste plaats.

 1. Sander Kuijvenhoven en Maurice Kuijvenhoven
 2. Dick Voois en Jacob Kouwenhoven

Clubkampioenschappen tafeltennis voor B, C en recreanten van Smash

Vrijdagavond 5 januari 2018 speelden de overige senioren hun wedstrijdjes. Bij de recreanten was het eerst nog Leon Martin die in de poule van Iwan Peliushkevych wist te winnen. Aan het eind van de avond toen de finale gespeeld werd was het echter Iwan die de winst naar zich toe wist te trekken.

Uitslag recreanten

 1. Iwan Peliushkevych
 2. Leon Martin

Bij de C groep waren het Joop van Nierop en Jorinde van de Kruk, die weer helemaal terug is, die in de finale moesten uitmaken wie de beste is. Met 11-7, 11-8 en 11-9 wist Joop de winst naar zich toe te trekken.

Uitslag C

 1. Joop van Nierop
 2. Jorinde van de Kruk

In de B groep werd een zeskamp gespeeld. Het waren Thomas Kouwenhoven en Bert Stap die de meeste wedstrijden wisten te winnen. Beiden wisten vier punten binnen te halen. De onderlinge wedstrijd moest dus bepalen wie uiteindelijk de titel zou pakken. Thomas gaf zich niet zomaar gewonnen. Bert had vijf games (11-8, 10-12, 11-6, 11-13 en 7-11) nodig om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Uitslag B

 1. Bert Stap
 2. Thomas Kouwenhoven

Clubkampioenschappen dubbel

De B, C en recreanten speelden op maandag 8 januari gezamenlijk in één poule. Ferry Melein en Joop van Nierop wisten de meeste punten binnen te halen, maar kwamen niet geheel ongeschonden door de strijd. In Cees van der Arend en Leon Martin verslikten ze zich toch, door in vijf games (2-11, 10-12, 11-9, 12-10 en 11-9) te verliezen. Een belangrijk punt voor Cees en Leon, want hierdoor hadden ze evenveel punten als Bert Stap en Marco van Cooten. Echter Bert en Marco hadden met 6-11, 3-11 en 5-11 van hen gewonnen, waardoor Cees en Leon als derde eindigden.

 1. Ferry Melein en Joop van Nierop
 2. Bert Stap en Marco van Cooten

Verenigingsdubbel

Vrijdag 19 januari was de afsluiting van de clubkampioenschappen. In wisselende combinaties speelden 16 deelnemers tegen elkaar in twee poules. In Poule 1 waren het Edwin en Clemens uit de A groep en Kees en Leon uit de B groep die door mochten voor de eerste plaats. In Poule 2 waren het Dick en Alwin uit groep A en Ferry en Koos uit groep B die om het hoogst haalbare gingen strijden.

 1. Dick Voois en Koos Hofland
 2. Alwin Vermaat en Ferry Melein