Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Smash debuteerde zaterdag 28 januari in de eerste divisie. Volg hier de verrichtingen van Dick, Wim, Sander en Marcel.

Ook winst in derde thuiswedstrijd Smash

25 maart 2017 – In de Rinus Nederpelzaal van Smash eindigde de derde thuiswedstrijd in de landelijke eerste divisie in een overwinning voor de thuisploeg. Tegen het onderaan staande Vriendenschaar uit Gouda werd het een 6-4 zege, waar het Monsterse trio in de uitwedstrijd destijds nog tegen een duidelijke 8-2 nederlaag was opgelopen.

Dat matige resultaat uit het competitie-begin werd afgelopen zaterdag in ieder geval ten dele rechtgezet. Dick Voois werd matchwinnaar met drie overwinningen, Sander Kuijvenhoven zegevierde in twee partijen, Wim Gertenaar won er één. Helaas ging het altijd belangrijke dubbel (Voois/Gertenaar) in de vijfde game verloren. Niettemin een mooi resultaat, waarmee Smash zich inmiddels op de vierde plaats van de ranglijst heeft genesteld.

Drie punten voor Smash

18 maart 2017 – In de uitwedstrijd tegen het Leidse Scylla 2 veroverde het eerste herenteam drie wedstrijdpunten. Dick Voois scoorde twee maal en ook het dubbel eindigde in een overwinning voor Smash. Teamgenoten Marcel Klaver en Wim Gertenaar wisten niet te winnen. Voor de stand op de ranglijst is het gevolg dat de Monsterse tafeltennissers op de vijfde plaats terechtkwamen, met 20 punten uit vijf wedstrijden.

Gevoelige nederlaag voor Smash

11 maart 2017 – De eerste wedstrijd na de hervatting van de voorjaarscompetitie ging met 9-1 verloren. Op het programma in de eerste divisie-poule stond de uitwedstrijd tegen Disnierats, spelend in het Noord-Hollandse Hoorn. Alleen Sander Kuijvenhoven wist namens Smash een punt in de wacht te slepen, teamgenoten Dick Voois en Wim Gertenaar bleven met lege handen.

Na vier wedstrijden bezet Smash met 17 punten de voorlaatste plats, al zijn de verschillen met de nummers 3 (De Veluwe 1) en 4 (US 1) niet onoverkomelijk: respectievelijk 3 en 2 punten. Van beide ploegen won Smash immers al in de eerste competitiehelft.

Heren Smash 1 winnen opnieuw

18 februari 2017 – Opnieuw een bijzondere speler over de vloer bij Smash. Jean Paul Montanus kwam namelijk met US uit Amsterdam op bezoek in de Rinus Nederpelzaal in Monster. Jean Paul is regerend paralympisch Europees kampioen en staat in de top vijf van de wereld in zijn klasse.

Bij Smash stonden Sander Kuijvenhoven, Wim Gertenaar en Dick Voois in de opstelling. Samen met de heren van US 1 zorgden ze voor mooie, spannende en lange wedstrijden. Smash won op eigen bodem met 8-2.

Heren van Smash boeken eerste zegen in eerste divisie

11 februari 2017 – De tweede wedstrijd voor het eerste herenteam in de eerste divisie werd thuis met 6-4 gewonnen. Opponent was De Veluwe uit Apeldoorn, met in de opstelling bekende namen uit de vaderlandse tafeltennisgeschiedenis: Ron en Jaap van Spanje, plus Paul Haldan, alle drie in het verleden succesvol bij Nederlandse kampioenschappen; laatstgenoemde werd zelfs zes maal nationaal kampioen.

Tafeltennis op hoog niveau dus in de Rinus Nederpelzaal, onder het toeziend oog van een flink aantal supporters. Zij zagen Wim Gertenaar en Dick Voois namens Smash beiden hun eerste wedstrijd verliezen, Sander Kuijvenhoven wel winnen en het dubbel ook in het voordeel van Smash worden beslist. De 2-2 tussenstand werd vervolgens omgebogen in een 5-3 voorsprong, waarna Dick Voois in de negende partij de sterke Paul Haldan ontmoette. In een van twee kanten hoogstaande wedstrijd moest de Apeldoorner alles uit de kast halen om zich Monsters beste tafeltennisser van het lijf te houden, maar slaagde daar tenslotte wel in, zij het pas in de vijfde game. Aan Wim Gertenaar tenslotte de eer om het zesde, winnende punt in de wacht te slepen, waarin hij inderdaad slaagde.

Smash verliest debuut in eerste divisie

28 januari 2017 – Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Smash debuteerde zaterdag 28 januari in de eerste divisie. Op het programma de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar uit Gouda. In de opstelling voor het eerst Marcel Klaver, Smash nieuwste aanwinst. Afkomstig uit het Brabantse Rosmalen, waar hij voorheen namens Never Despair actief was, werd hij voor de voorjaarscompetitie gerekruteerd voor het eerste herenteam, om mogelijke bezettingsproblemen te voorkomen. Het eerste divisiedebuut van het Smash-toptrio leverde helaas niet meer dan twee westrijdpunten op. Nieuwkomer Marcel Klaver was in zijn eerste optreden voor Smash nog niet succesvol: hij wist geen partij te winnen. Sander Kijvenhoven en Wim Gertenaar wonnen elk één wedstrijd. Kopman Dick Voois deed niet mee in Gouda, waar de eerste wedstrijd in de eerste divisie aldus met 8-2 verloren ging.