Het eerste herenteam van Smash komt, in het najaar van 2017, uit in de tweede divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie.

Smash vierde in de landelijke tweede divisie

Ook de laatste competitiewedstrijd van het eerste herenteam eindigde in een puntendeling. Voor de vijfde achtereenvolgende keer haalden Dick Voois, Wim Gertenaar en Sander Kuijvenhoven vijf wedstrijdpunten.

Ditmaal in de thuiswedstrijd tegen koploper TTC Middelburg. Het gelijke spel zou een fraai resultaat geweest zijn, ware het niet dat de sterkste Zeeuwse tegenstander (Sören de Witte) slecht in één wedstrijd in actie kwam. Nadat hij in drie games met duidelijke cijfers van Dick Voois had verloren, hield hij het verder voor gezien – daarmee twee wedstrijdpunten cadeau gevend. Een gang van zaken die een blessure doet vermoeden. In het vervolg scoorde Dick Voois nogmaals, evenals Wim Gertenaar, die één enkelpartij wist te winnen. Sander Kuijvenhoven lukte dat niet, zodat de eindstand inclusief de twee niet gespeelde (en aan Smash toegeschreven punten) alweer op 5-5 uitkwam.

Smash 1 eindigde in de ranglijst op een (met US 2) gedeelde derde plaats. Het resultaat in de onderlinge wedstrijden is echter in het voordeel van de Amsterdammers. Smash eindigde dus op een vierde plek in poule A van de landelijke tweede divisie.

In de voorjaarscompetitie, die in januari van start gaat, wordt een vierde speler toegevoegd aan het eerste team: Sebastiaan Meertens die in het verleden ook al eens deel uitmaakte van het eerste herenteam van Smash.


Opnieuw 5 punten voor team 1

18 november 2017

De tafeltennisvrienden van Smash 1 speelden afgelopen zaterdag in Gouda tegen het tweede team van Vriendenschaar. De eerste twee wedstrijden werden door Wim Gertenaar en Dick Voois verloren. Sander Kuyvenhoven kon het tij keren en haalde het eerste punt voor Smash binnen. Vervolgens werd ook het dubbel in het voordeel van Smash afgerond. Na de dubbel waren de punten dus weer evenwichtig verdeeld in 2 tegen 2. De wedstrijden daarna werden om beurten gewonnen c.q. verloren. Zo werd uiteindelijk een eindstand van 5-5 bereikt.

Wim haalde voor Smash 2 punten binnen en Dick en Sander zorgden ieder voor één punt.
In poule A van de landelijke tweede divisie gaat TTC Middelburg aan kop. Vriendenschaar 2 staat op een vijfde plaats met 34 punten. Smash staat samen met US 2 met 39 punten net iets hoger.


Wederom gelijkspel voor Smash

11 november 2017

Zaterdag 11 november speelden de heren van Smash bij Avanti 2 in Hazerswoude-dorp. Ze begonnen sterk. Wim won de eerste wedstrijd en ook Dick pakte in zijn eerste wedstrijd de winst. Een voorsprong van 2 punten dus, maar helaas niet voor lang. Na acht wedstrijden was de stand namelijk 5-3 in het voordeel van Avanti. Dick en Wim wisten echter ook de laatste twee punten van de avond te pakken, waardoor de punten netjes verdeeld werden in 5-5.

Momenteel staat Avanti 2 met 40 punten op een tweede plek en Smash met 34 punten op een derde plek.


Gelijkspel voor Smash

4 november 2017

Smash ontving US (Universitaire Sportvereniging) uit Amsterdam. De eerste ontmoeting in de hoofdstad was nog in een 7-3 overwinning voor de studenten-tafeltennissers geëindigd, maar de uitwedstrijd in de Rinus Nederpelzaal van zaterdag leverde een gelijk spel op.

Achtereenvolgens Wim Gertenaar en Sander Kuijvenhoven verloren hun eerste partij, waarop Dick Voois zijn eerste enkelspel wel wist te winnen. Ook het daaropvolgende dubbel leverde een winstpunt op, waarna Sander Kuijvenhoven in zijn tweede enkelpartij eveneens zegevierde en het derde punt binnenhaalde. In het vervolg was Dick Voois nog tweemaal succesvol, terwijl de resterende tussenliggende wedstrijden steeds in Amsterdamse winst eindigden.

Met nog vier wedstrijden te gaan bezet Smash nu een met US gedeelde derde plaats.