In de kerstvakantie, op woensdag 27 december 2017, is voor de 49e keer het Kindertafeltennisfeest bij tafeltennisvereniging Smash in Monster georganiseerd. Om 9.30 uur meldden zich 33 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit Monster, Poeldijk en Naaldwijk. De jongens waren met 29 man sterk in de meerderheid, maar dat maakte de pret voor de meiden niet minder.

Tafeltennissen in de kerstvakantie bij Smash in Monster

Ongeveer 200 tafeltennisverenigingen in heel Nederland organiseren jaarlijks het Kinder Tafeltennisfeest voor basisscholieren. Bij tafeltennisvereniging Smash is het al 49 jaar een traditie dat kinderen uit groep 5 tot en met 8 in de kerstvakantie komen tafeltennissen. Het doel van deze dag is dat kinderen een gezellige tafeltennisdag hebben, waarbij niet de prestatie, maar de kennismaking met de tafeltennissport voorop staat.

Kindertafeltennisfeest toernooi individueel

Ook dit jaar werd een voorronde en een hoofdtoernooi georganiseerd. Bij de voorronde werden de meisjes bij de jongens ingedeeld en speelden groep 5 en 6 samen en groep 7 en 8. Vanaf het begin wordt er weer fanatiek gespeeld. Na de voorronde werden de deelnemers op sterkte ingedeeld en kwamen de sterkere spelers in de finale poule en de minder goede spelers in de troostfinale.

Ondanks de sterke tegenstand wisten de meisjes een paar partijtjes te winnen in de voorrondes! Maar doordat er zo weinig meisjes meedoen, speelden ze samen in één poule om de prijzen. Daniëlla Brak was in deze poule de sterkste en won alle wedstrijden.

 1. Daniëlla Brak | De Nieuwe Weg
 2. Jasmijn van Cooten |  De Blinkerd

Bij de jongens groep 5/6 zijn 6 deelnemers ingedeeld in de finalepoule en 6 deelnemers in de troostfinale. In de finalepoule spelen was Rens Grootscholten de sterkste: alleen Jesper Kortekaas kon het hem nog een beetje moeilijk maken!
Bij de jongens groep 7/8  waren er na de voorrondes maar liefst drie poules (2 van 6 deelnemers, één van 5). In de finalepoule was Guus van der Meer de grote winnaar, achter hem streden Wouter Bol, Ivo de Boon en Revy Wartewig voor de tweede plaats.          

Finalepoule groep 5/6 

 1. Rens Grootscholten |Verburchhof   
 2. Jesper Kortekaas | De Zeester     

Troostfinale groep 5/6

 1. Laurens Kortleven | De Blinkerd         
 2. Sepp Beijer |Verburchhof 

Finalepoule groep 7/8

 1. Guus v.d. Meer | Bernadetteschool
 2. Wouter Bol | Verburchhof

Troostfinale groep 7/8

 1. Youp Spaan | Bernadetteschool
 2. Max Esselink |Montessori

Verliezersronde groep 7/8

 1. Maarten Kleemans | Jorisschool
 2. Jan Barendse | Verburchhof

Kindertafeltennisfeest dubbelwedstrijden

In de middag werden er voor de echte volhouders nog dubbelwedstrijden gehouden. Voor groep 5/6 nog een hele uitdaging  met al die bijzondere spelregels en al dat wisselen, maar zeker niet minder gezellig. Na een paar spannende wedstrijden waren de winnaars bekend:

Groep 5/6

 1. Jesper Kortekaas en Bram Zuijderwijk
 2. Rens Grootscholten en Sepp Beijer

Groep 7/8

 1. Guus van der Meer en Youp Spaan
 2. Ivo de Boon en Lars Engel