Op zaterdag 15 oktober vierde de jeugd van Smash samen met vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes het 60-jarig bestaan van tafeltennisvereniging Smash. Rond 14.00 uur stroomde de Rinus Nederpelzaal vol met jongeren van alle leeftijden. Ze vergaapten zich aan de speeltuin die in de zaal was opgebouwd door MJ tafeltennis.

Veel mogelijkheden in de tafeltennisspeeltuin

Kleine tafels, hoge netjes, kleine batjes, onder het netje doorspelen, heel hard smashen door gaten en een tafeltennisrobot. Het is maar een kleine greep uit het aanbod. Iedereen kon zich uitleven met een balletje en een tafeltennisbatje. Zelfs als het voor het kind ,afgelopen zaterdag, de eerste keer was dat een batje en balletje werd aangeraakt.

Spectaculaire tafeltennisshow

Melanie en Jeroen van MJ tafeltennis gaven ook nog een tafeltennisdemonstratie. De techniek van het tafeltennis kwam hierbij aan de orde. Zo werd bijvoorbeeld uitleg gegeven over de effecten backspin en topspin. Het was niet alleen educatief er zat ook veel humor in de show. Er werd bijvoorbeeld met een barkruk gespeeld, een koekenpan en wel heel kleine batjes. Waarom zou je overigens met één bal spelen? Of wat dacht je van een tafeltennisbatje in je rechterhand en één tafeltennisbatje in je linkerhand? Tot slot mochten twee jeugdleden van Smash mee dubbelen en mochten twee meisjes de puntentelling bijhouden.

Tafeltennis maakt dorstig

Natuurlijk werden de deelnemers regelmatig voorzien van drinken en een versnapering. De ouders werden ook niet vergeten en konden vanuit de kantine onder het genot van een drankje zien hoe hun kroost het naar de zin had. Zij konden echter ook zelf spelen in de speeltuin. Rond 17.00 uur was het tijd om de batjes neer te leggen en naar huis te gaan. De deelnemers kunnen echter op woensdag van 18.30 tot 19.30 weer naar de Jan Steenstraat nummer 2 om een training volgen

.