Tijdens de laatste weken van de landelijke najaars-tafeltenniscompetitie stijgt de spanning ten top. In de tweede divisie zijn Smash Monster en Vriendenschaar uit Gouda in een bloedstollende strijd gewikkeld om de titel, die recht geeft op promotie naar de eerste divisie.

Bekroning op het 60-jarige jubileum van Smash

Het zou voor Smash een passende bekroning betekenen op het 60-jarige jubileum, dat dit jaar gevierd werd. De stand op de ranglijst toont daarnaast echter ook aan, dat Smash in de top sterker is geworden. Als teamaanvoerder stond Dick Voois jarenlang op eenzame hoogte en zorgde hij voor het merendeel van de punten. Maar zie wat er gebeurt als zijn teamgenoten qua niveau dichterbij komen (zoals dit seizoen te zien was): dan ligt er zomaar een kampioenschap in de tweede divisie in het verschiet.

Zover is het nog niet, maar afgelopen zaterdag werd wel een stap gezet.

Smash (m) twee punten voorsprong

In de – niet echt gemakkelijke – thuiswedstrijd tegen TTCV Herwaarden werd toch ruimschoots gewonnen, namelijk met 9-1, mede dankzij de voor Smash gunstige opstelling van de tegenstanders. Alleen Sander Kuijenhoven verloor in zijn eerste enkelspel een wedstrijd (met een 1-1 tussenstand als gevolg); de overige partijen leverden wel winst op: zowel Dick Voois als Wim Gertenaar scoorden maximaal. Omdat concurrent Vriendenschaar zijn – ook niet makkelijke – wedstrijd tegen Hilversum 2 met ‘slechts’ 7-3 won, kon Smash twee punten voorsprong nemen op de ranglijst. Met nog één wedstrijd te gaan, namelijk de uitwedstrijd tegen het onderaanstaande Twenty One Up, heeft het Monsterse toptrio het binnenhalen van de titel in eigen hand: 8 punten is genoeg.