Eind december, begin januari worden bij Smash traditiegetrouw de clubkampioenschappen gehouden.

Jasper kampioen bij de jeugd

Bij de jeugd was de strijd op 23 december; dertien spelers hadden zich aangemeld en streden in twee groepen om de A- en de B-titel. De ‘oude’ clubkampioen, Sander Bakker was helaas niet aanwezig en kon zijn titel dus niet verdedigen. In een aantal spannende wedstrijden bleek Jasper Jansen uiteindelijk de sterkste en die werd dan ook clubkampioen van de A-groep. Jasper versloeg in de finale zijn teamgenoot Jack Valser, die dus tweede werd. Op de derde plaats werd beslag gelegd door David Voois, vierde werd Juul Wensveen.
In de B-groep, met vijf deelnemers, toonde Krijn Kuyvenhoven zich de beste en werd Job Voois tweede.
Senioren B en C

Bij de senioren ging de strijd maandag 4 januari al van start met het dubbel B en C; vrijdag 8 januari werd vervolgd met de enkelwedstrijden in de B- en C-groep. Niet geheel verrassend toonde het duo Jacob Kouwenhoven / Jan van der Ende zich de sterksten. Als tweede eindigden Edwin Bol en Anton Hendriks, op de derde plaats legden Bert Stap en Joop van Nierop beslag.

De enkelwedstrijden in de C-groep werden het sterkst gespeeld door Sjaak Kouwenhoven en Kees van der Arend. In de finale versloeg eerstgenoemde zijn tegenstander en die kan zich dus een jaar lang clubkampioen C noemen. In de B-groep bleven na de poulewedstrijden als besten over Jacob Kouwenhoven en Lex Verhoog. Jacob toonde zich in de finale de sterkste en haalde zijn tweede prijs (naast die in het dubbel B) binnen: clubkampioen enkel B.

Verenigingsdubbel

Vrijdag 15 januari werd het zogenaamde verenigingsdubbel gespeeld, waarin twaalf deelnemers elkaar in steeds wisselende dubbelcombinaties bestreed, verdeeld in twee zeskampen: een B- en een C-groep. Als besten toonden zich daarin uiteindelijk Jacob Kouwenhoven in de B-groep en Bert Stap in de C-groep. Als tweede eindigden respectievelijk Jan van der Ende en Anton Hendriks.

Sander Kuijvenhoven clubkampioen

De strijd om de clubtitel (groep A) werd gekenmerkt door spannende wedstrijden in een voorronde van twee vijfkampen, plus een eindronde in twee vierkampen. Een en ander in een goeie en sportieve sfeer, af en toe hilarische toestanden, afgewisseld met enig leedvermaakt, hoopvolle deelname van enkele outsiders en daarnaast alom voldoening over de eigen prestaties. Bovenal echter was er sprake van tafeltennis op hoog niveau; je wordt tenslotte niet zomaar clubkampioen van Smash. Wie voor de titel in de A-groep gaat, dient doorgaans af te rekenen met Dick Voois, die in de voorbije jaren talloze kampioenschappen opeiste. Daarin slaagde in de editie 2016 Sander Kuijvenhoven, die de onderlinge wedstrijd in vijf games won. Dick Voois eindigde derhalve als tweede, gevolgd door Wim Gertenaar op de derde en Stefan Groenheide op de vierde plaats.

Het dubbel A werd gewonnen door het duo Dick Voois en Maurice Kuyvenhoven, als tweede eindigden Sander en Reinier Kuyvenhoven.