Afgelopen zaterdag schreef het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Smash geschiedenis: met de winst van 10-0 op Twenty-One Up werd definitief de top bereikt van de ranglijst in de tweede divisie. Met als direct gevolg promotie naar de eerste divisie, een niveau dat nooit eerder door een Smash-team werd gehaald.

Smash met winst terug naar Westland

De laatste, beslissende wedstrijd van de najaarscompetitie bracht Smash naar Rotterdam, in de wetenschap dat acht wedstrijdpunten genoeg zouden zijn voor de titel. Dat doel werd ruimschoots bereikt met de 10-0 overwinning. Cijfers die een overmachtig Smash doen vermoeden, maar de eerlijkheid gebiedt te vermelden dat niet alle wedstrijden zo eenvoudig werden gewonnen. Misschien dat de verplichting om een zo groot mogelijke zege te halen – teneinde concurrent Vriendenschaar uit Gouda definitief kansloos te laten – daar een rol bij speelde. Cruciaal was de tweede wedstrijd van Sander Kuijvenhoven, die zijn tegenstander in vijf gelijk opgaande games tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Een krachtmeting, die tenslotte toch in het voordeel van Smash werd beslist en het zo belangrijke zesde punt opleverde. Ondertussen speelde Vriendenschaar in Gouda voor zijn laatste kans, tot het moment dat de thuisclub daar een punt verspeelde, hetgeen op dat moment meteen een definitief eind maakte aan de Goudse titelkansen.

Volgend seizoen eerste divisie tafeltennis in Monster

Volgend seizoen, vanaf omstreeks half januari bij Smash in Monster dus toptafeltennis van eerste divisie-niveau, met spektakel en kwalitatief hoogstaande wedstrijden. Niet eerder vertoond in Monster en zeker een mooie aanleiding om eens te gaan kijken in de Rinus Nederpelzaal aan de Jan Steenstraat. Voor de gelegenheid zal de selectie van het eerste herenteam worden uitgebreid met Marcel Klaver uit Noord Brabant, voorheen spelend voor Never Despair uit Den Bosch.

Nog drie teams van Smash vieren kampioenschap

Meer heuglijk nieuws waren de kampioenschappen van nog drie Smash-teams, alle drie in de duo-competitie. Ten eerste Smash 1, uitkomend in de hoofdklasse, en bestaand uit Sander Kuijvenhoven, die vooral assistentie kreeg van zijn broers Johan en Reinier en verder van Stefan Groenheide en Dick Voois. En goed voor Smash: ook vanuit de jeugd werd er via dit team aan de weg getimmerd en wel door Jasper Janssen en Jack Valstar. Verder was er een titel voor Smash 3 in de vierde klasse, gevormd door Jacob Kouwenhoven en Jan van den Ende, die éénmaal werden bijgestaan door Laurens Sanders en éénmaal door invaller Thomas Kouwenhoven. Tenslotte vierden Anton Hendriks en Trudy van Dijk, plus de tweemaal ingevallen Bert Stap, met Smash 4 in de vijfde klassen een kampioenschap.