Aan het begin van de kerstvakantie heeft TTV Smash uit Monster voor de 47e keer het Kindertafeltennisfeest georganiseerd. Om 09.30 uur meldden zich 28 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit Monster en Poeldijk. De meisjes waren net als vorig jaar wel heel erg in de minderheid: slechts 4 meisjes waren van de partij.

Toernooi individueel

Ook dit jaar werd een voorronde en een hoofdtoernooi georganiseerd. Bij de voorronde werden de meisjes bij de jongens ingedeeld en speelden groep 5 en 6 samen en groep 7 en 8. Vanaf het begin wordt er fanatiek gespeeld. Na de voorronde werden de deelnemers op sterkte ingedeeld en kwamen de sterkere spelers in de finale poule en de minder goede spelers in de troostfinale.

De meisjes wisten aardig wat partijtjes te winnen in de voorrondes! Maar doordat er zo weinig meisjes meedoen, speelden ze samen in één poule om de prijzen. Willemijn Offringa was in deze poule de sterkste en won alle wedstrijden.

1e Willemijn Offringa, Immanuelschool
2e Gabriëlla Kortekaas, Immanuelschool

Bij de jongens groep 5/6 zijn 5 deelnemers ingedeeld in de finalepoule en 4 deelnemers in de troostfinale. Opvallend was dat in de finalepoule alleen jongens van De Zeester en de Montessorischool zitten. Uiteindelijk weet Smash-speler Job Voois de eerste plaats te behalen voor Friso ter Brugge.

Bij de jongens groep 7/8 zijn er maar liefst 15 deelnemers. De 6 beste spelers uit de voorrondes gingen door naar de finalepoule. Alle andere deelnemers speelden nog een troost ronde. De finalepoule werd gewonnen door Pepijn Kortekaas van De Zeester voor Raoul Ferrier.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

FINALEPOULE GROEP 5/6

1e Job Voois, De Zeester
2e Friso ter Brugge, Montessori

TROOSFINALE GROEP 5/6

1e Thomas Bo,l De Gantel
2e Sven Wilbrink, De Gantel

FINALEPOULE GROEP 7/8

1e Pepijn Kortekaas, De Zeester
2e Raoul Ferrier, De Zeester

TROOSTFINALE GROEP 7/8 poule 1

1e Stef Kortekaas, Verburchhof
2e Renzo VaLentin, Montessori

TROOSTFINALE GROEP 7/8 poule 2

1e Johan v.d. Berg, Zeester
2e Wessel de jong, Montessori

DUBBELWEDSTRIJDEN

In de middag werden er voor de echte volhouders nog dubbelwedstrijden gehouden. Voor groep 5/6 nog een hele uitdaging met al die bijzondere spelregels en al dat wisselen, maar zeker niet minder gezellig.

GROEP 5/6

1e Stijn Koornneef en Friso ter Brugge
2e Gabriëlla Kortekaas en Willemijn Offringa

GROEP 7/8

1e Pepijn Kortekaas en Job Voois
2e Sen Wartewigen Raoul Ferrier