Eén wedstrijd voor het eind van de competitie vierde het eerste jongensteam van Smash afgelopen zaterdag het kampioenschap van de promotieklasse.

Naar landelijke competitie

In de thuiswedstrijd tegen Trefpunt 1 leek het lange tijd op een klinkende 10-0 overwinning uit te lopen, maar Jack Valster gunde de bezoekers op de valreep alsnog een puntje, zodat de score op 9-1 bleef steken. Dat was overigens ruimschoots voldoende voor het kampioenschapsfelicitaties, want de Smash-toppers werden onbereikbaar voor de concurrentie. Sander Bakker, Jasper Janssen zegevierden zaterdag allebei driemaal, waarmee de laatstgenoemde zin 100%-score behield: gedurende de hele competitie leed hij geen enkele nederlaag. Smash 1 verdiende met de titel een plaats in de eerstvolgende landelijke juniorencompetitie. Voor Smash geen unicum, maar wel een gebeurtenis die zich al geruime tijd gelden voordeed.

Jongens 2

Ook jongens 2 boekte een overwinning. In de Rinus Nederpelzaal werd zaterdag VVV 7 uit Leidschendam met 7-3 verslagen. Juul Wensveen zegevierde driemaal, Bryan Zuijderwijk twee keer en invaller Tom Sta wist eenmaal te winnen. Ook het dubbel werd gewonnen. Smash 2 bivakkeert nu op de eerste plaats van de ranglijst, met een voorsprong op concurrent Rijnsoever 2 van 8 punten. De laatste – onderlinge – wedstrijd aanstaande zaterdag zal hier de beslissing brengen over het kampioenschap.