Bezoekers van de Monsterse braderie konden vorig weekeind (17 en 18 juli 2015) uitgebreid kennis maken met Smash, de oudste tafeltennisvereniging van het Westland, met een fraaie accommodatie aan de Jan Steenstraat in Monster.

Eén van de attracties op de braderie-stand was het raden van het aantal tafeltennisballetjes in een glazen bak, waarmee mooie prijzen te winnen waren. Pakweg 150 deelnemers deden een gok, maar niemand raadde het precieze aantal van 416. Een zestal bezoekers zat daar echter wel vlakbij, waarmee zij beslag wisten te leggen op evenzoveel prijzen. Inmiddels zijn zij van dat heuglijke feit op de hoogte gebracht.

De hoofdprijswinnaar van het balletjes raden was Davey Kropff; hij zat met een gok van 415 balletjes het dichtst bij het werkelijke aantal en won daarmee een Smash-lidmaatschap van een jaar. Nummer twee werd Agnieszka Smyk; zij won een mooie tafeltennisset en als derde eindigde Gaby Molenaar, die een professioneel tafeltennisbatje won. De nummers 4 tot en met 6 (achtereenvolgens Jeremy Pronk, Devon Kornaat en Danielle van Gemert) kregen elk een mini-tafeltennistafel.

Alle deelnemers aan het ballen raden krijgen bij de start van het nieuwe seizoen (in september) een uitnodiging per e-mail om nader kennis met Smash te komen maken. Niet alleen een mooie gelegenheid om de unieke sfeer bij Smash te beleven, maar uiteraard ook een kans om de mogelijke eigen tafeltennistalenten te ontdekken – of die verder te ontwikkelen. En wie nou niet mee kon doen aan het ballen raden op de braderie, is evengoed welkom bij Smash. Gewoon langskomen in de Rinus Nederpelzaal aan de Jan Steenstraat en tafeltennissen maar: elke donderdag vanaf 20 augustus 19:00 uur is het vrij spelen. Wie weet word je wel één van die leden die het zo gezellig vinden dat ze de rest van hun leven blijven hangen.